dimecres, 6 d’agost del 2008

QUIQUE


Autor: QUIQUE (ENRIC ARENÓS CORTÉS) (Vila-real, 1941).
Datació: 2009
Mesures: 23,6 x 16,7 cm
Tècnica: Tinta (B/N) i aquarel·la.
Personatge: NP
Publicació: No publicat
Ref: rsm???????
(Obsequi personal de l'autor, 22 d'octubre de 2009)


Autor: QUIQUE (ENRIC ARENÓS CORTÉS) (Vila-real, 1941).
Datació: 1968
Mesures: 22,5 x 15,4 cm
Tècnica: Tinta (B/N).
Personatge: NP
Publicació: No publicat (acudit per a Matarratos).
Ref: rsm???????

6 comentaris:

Unknown ha dit...

Sóc l'autor d'aquest acudit. Efectivament em dic Enric Arenós Cortés. El dibuix correspon a 1968 i es tracta d'un original enviat al setmanari d'humor MATARRATOS juntament amb altres. Aquest mai fou publicat, sí altres, ni tampoc em fou mai retornat

rsm ha dit...

És una alegria que vostè visiti aquest modest bloc i una tristessa, perquè si vostè n'és l'autor i no li varen retornar em crea un problema. Jo el vaig adquirir perquè col·lecciono originals i, evidentment, perquè m'agrada el seu dibuix.
Fou adquirit en una tenda de vell de Barcelona, i n'hi havien més. Conservo la factura.

El motiu d'aquest bloc està exposat en els seus objectius i voldria ser un homenatge a tots els dibuixants/humoristes/historietistes, en definitiva artistes del dibuix, perquè no hi ha cap museu, ni institució, que els hi ofereixi un espai digne per preservar i donar a conèixer la seva obra.

Vostè té la paraula.

Unknown ha dit...

Sóc Quique. Sols intentava explicar la xicoteta història de l'acudit no publicat a MATARRATOS i mai retornat. Els ninotaires que ja tenim alguns anys i que hem publicat milers de dibuixos a la premsa espanyola (i més els de poble com jo) enviàvem els originals per correu. Una vegada publicats, anaven directament a la paperera i desapareixien per a sempre. De vegades podiem recuperar-ne alguns si tenien una bona relació amb les secretàries de redacció.
En resum: el dibuix és teu (més faltaria) i, a més, m'agradaria fer-te arribar un original encara verge per a què forme part de la col.lecció. Necessite una adreça postal. Ah, el nom és Vila-real, no Vila Real.

rsm ha dit...

Què dir-te? Doblement agraït. Què dic?, infinitament agraït, perquè les estones que he gaudit amb el teu treball són impagables.
L'adreça és (suprimit posteriorment per raons òbvies).

Jo també soc de poble i el meu somni és que aquells dibuixos que anaven a la paperera fossin admirats en un lloc digne, museu, fundació,... No cal dir que seguirà sent un somni.

Missatge publiczat inicialment el 19 d'octubre de 2009)

rsm ha dit...

He rebut el dibuix original. No cal dir l'agraïment que li dec.

Només a efectes d'arxiu, seria bo saber si es va publicar, i en cas afirmatiu el medi i la data de publicació. Un altre cop gràcies.
Salut, R.

Unknown ha dit...

La data de l'acudit és, efectivament, 2009 i es tracta d'un original no publicat. Salutacions, QUIQUE