dijous, 28 de maig de 2009

“L’ELEFANT D'EN JAUME” O LA FORTUNA DE CONÈIXER EN KAP

Molta gent recordarà el 27 de maig de 2009 com el dia que el Barça va guanyar la “Champions” jugant contra el Manchester, jo també; però sobretot, el recordaré com el dia que vaig conèixer en KAP.

Bé, vull dir conèixer en persona, perquè jo ja coneixia des de feia temps la seva immensa obra. L’home dibuixa, dibuixa i dibuixa, i com dibuixa; però puc afirmar el que ja havia llegit i sentit d’alguna persona que el coneixia, l’home i el dibuixant són equiparables en la seva grandària.

I com que en vull deixar constància, perquè ha estat una veritable fortuna conversar amb algú que ja és, i en farà més, “llegenda de l'humor gràfic d’aquest país”, malgrat la seva modèstia; m’he pres la gosadia de mostrar-vos un dibuix que no puc guardar a la meva col·lecció perquè el dibuix pertany al meu fill. Li guardaré fins que el pugui valorar com cal, perquè gaudir-ne ja ho fa ara. Ell en diu “l’elefant d’en Jaume”.

Jaume, gràcies per la visita.
(Nota per a entesos: el gargot que va des de l'orella fins la pota del darrera és original, però del meu fill, la resta és d'en KAP. A cadascú el que és seu)

6 comentaris:

Galderich ha dit...

Aquest dibuix és una bona forma de començar una col·lecció amb passió.

rsm ha dit...

Galderich. Així ho espero i hi confio. Gràcies per la visita.

Ferran ha dit...

Dono testimoni de les paraules que li dediques. Un bon exemplar per a la col·lecció! M'estàs dient que va venir a l'Ametlla i no va donar "el toque"?!

rsm ha dit...

Ferran. Ja m'ho esperava que m'ho diries. Va ser una mica precipitat i força complicat per les dades. Raons personals meves i el Saló pel mig per a ell. Jo n'era conscient però diguem-ne que les circumstàncies obligaven. Si hi ha una altra ocasió, que confio i desitjo que sí, no s'em passarà. Ho prometo. En tot cas, si has de posar les culpes a algú, en soc l'únic responsable.

Ah! i varem parlar de tu, EVIDENTMENT.

Treballa força, vull dir pinta força. R.

Ran ha dit...

hehehe que cabróns, no passa res, però el pròxim cop que vingui a l'Ametlla i no avisi/eu no seré tant benevolent i us dedicaré un acudit al 9 Nou on quedareu ben retratats, aquest cop passi pq els dos sou de Berga (?)
abraçades míster

rsm ha dit...

Osti tu, per sortir a la teva tira, aniria a Montsserat a peu. El que passa es que no arribaria ni a Caldes.
El dilluns vaig anar a cal barber i amb en Jep varem parlar de tu. Ep de bon rotllo, eh!