dimecres, 23 de juny de 2010

NIT

Autor: NIT (Joan Macías)
Signat: NiT, angle inferior dret
Llegenda:
Datació:
Mesures: 29,5 x 21 cm
Tècnica: Tinta (B/N)
Personatge:
Publicació:
Ref: rsm???????

Autor: NIT (Joan Macías)
Signat: Nit, angle inferior dret (no visible a la reproducció)
Llegenda: RUEDA DE LA FORTUNA
Datació:
Mesures: 23,2 x 32,4 cm (original guillotinat)
Tècnica: Tinta (B/N)
Personatge: NP
Publicació: TBO (a confirmar)
Ref: rsm???????

4 comentaris:

santi ha dit...

Hola,et vaig passar fa uns dies un link d´un dibuix,haviam si sabies de l ´autor,tel torno a passar,es que ara no trovo on tel vaig enviar,tampoc se el teu correu,mil gracies,Santi.http://www.comicartfans.com/GalleryPiece.asp?Piece=674676&GSub=103417

santi ha dit...

cada vegada m ´agrada més el teu blog,felicitats..

rsm ha dit...

A Santi,

Mercès pel teu elogi. De tota manera no n'estic massa satisfet del bloc i, a més, el tinc mol desatés. Tota aquesta gent, els dibuixants, necessiten una tribuna de més projecció, més erudició i més professionalitat. Qualitats de les que jo no disposo. En tot cas, últimament s'estan fent moltes coses en benefici del dibuix, però l'atenció recau sobre els mes famosos i, com sempre, la resta que són majoria, i de qualitat indiscutible, queden arraconats.

Respecte a la teva pregunta, ja et vaig contestar a l'entrada corresponent, era a l'entrada d'en Llaverias, però la torno a copiar:

>>
Hola Santi,
Me n'alegro de tenir notícies teves. He aprofitat per passejar-me per la teva galeria.

Respecte a la teva pregunta em temo que no et sabré dir res. Si de cas, et comento la meva opinió, tot i que caldria veure l'original i recorda que jo només soc un afeccionat i poca cosa més.

1. Per la tipologia de firma jo m'atreviria a dir que no era un dibuixant professional o estava en els seus inicis. Possiblement és un dibuix que no fou mai publicat.

2. El traç del dibuix em sembla insegur, aixó em fa pensar també en el que et deia abans, que no era un professional o estava en els seus inicis. També podria ser l'estil del dibuixant, però a mi em sembla inseguretat. En qualsevol cas és un estil de dibuix que no m'és conegut.

3. Et pot ajudar a desvetllar el seu orígen, la persona o punt on l'has trobat o comprat. Pregunta al venedor, et pot donar pistes: si procedeix d'un fons editorial, d'una subhasta, etc. Qualsevol pista és aprofitable.

4. A vegades al revers del dibuix apareixen marques, indicacions a llapis, marca del paper. Igual no esbrines el seu nom, però sí la nacionalitat del dibuixant, etc.

Tot plegat fa que les autories siguin molt complexes però és molt apassionant. A veure si algú més preparat et pot dir alguna cosa més fiable.

Fins aviat. R.
>>

A reveure i no deixis de visitar el bloc. R.

santi ha dit...

Gracies per la contesta,el dibuix el vaig trovar en una llibraria antiquaria ,per la placa del Pi a BCN,ma costat mes el marc que el dibuix,quina llastima,que als dibuixants d´aci,no sels i dongui,la importancia que realment tenent,be seguire buscant.Ara vaig a per un Coll,en pagare el gust i les ganes,almenys a aquest autor,despres de mort,i tenia que morir,perque sel valores com deu mana,el meu correu es alandoyer@gmail.com,salutaacions Santi.