dijous, 17 de juny del 2021

MEZQUITA ALMER, JUAN (JUAN MEZQUITA ALMER)


Autor: MEZQUITA ALMER, Juan (Onda, 1881 - Castelló, 1956) (atribuït)
Sense signar 
Llegenda: " omnia ignotum pro magnifica "
Datació: 
Mesures: aprox. 22 x 28 cm.
Tècnica: Tinta
Personatge: 
Publicació: 

Ref: rsm 1701-005




BIBLIOGRAFIA:

- CIEN AÑOS DE PINTURA EN ESPAÑA Y PORTUGAL (1830-1930).     tomo 6. "MEZQUITA ALMER, FELIU", pg. 71. Ediciones Antiquaria, SA, Madrid, 1991. (Atribueix erròniament el neixement de l'autor a Barcelona)

- Ráfols, J. dir. DICCIONARIO "RÀFOLS" DE ARTISTAS DE CATALUNYA, BALEARES Y VALENCIA. VOLUM III "MEZQUITA ALMER, FELIU", pg. 748. Edicions Catalanes y La gran Enciclopedia Vasca. Barcelona - Bilbao, 1980. (Atribueix erròniament el neixement de l'autor a Barcelona)




CATÀLEGS I EXPOSICIONS:

- OBRES ADQUIRIDES DE MEZQUITA ALMER. Museu del Taulell. Manolo Safont d'Onda (Cstello). Del 17 de març al 1 de maig 2022. https://museoazulejo.org/exposiciones-temporales/onda-muestra-el-legado-de-juan-mezquita-almer-con-una-exposicion-sobre-su-vinculo-con-la-ceramica/

2 comentaris:

lluis giralt ha dit...

Jo diria que es un Ismael Samit. de 10 posssibilitats jo em dono un 8. Mirat-ho bé. Salut

ropto ha dit...

És una molt bona suggerència, però tinc els meus dubtes i a falta d'alguna prova que ho pugui confirmar prefereixo mantenir-lo com autor desconegut. De tota manera queda registrada la teva anotació per futures comprovacions.

No deixis de revisar els anònims i fer-me les suggerències que consideris addients. El teu mestratge és indiscutible i prou reconegut per tots els que ens agraden els tebeos i els ninots. Feines com les que tu fas són molt necessàries i mai no t'ho podrem agrair. Aquests artistes que tant estimem s'ho mereixen i qualsevol petita aportació els hi fa justícia.

UNA FORTA ABRAÇADA.
R.